NÚRIA GIBERT. Restaurant Gaig (Singapur)

O el plaer de saber-se a casa, lluny de casa. Només cal deixar que els nostres sentits prenguin el control perquè aromes, colors i textures, sabors i sensacions subratllin la identitat de la nostra alta cuina en una de les ciutats més dinàmiques del continent asiàtic.


Una projecció internacional del que som i materialitzem, compartint sender i etiquetes; vins de Família Torres que dormen un breu somni dels justos bressolats en l'excels celler del Restaurant Gaig - Singapur.

[[{"fid":"20673","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":4000,"width":6000,"style":"height: 333px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Núria Gibert desconstrueix la història del Gaig (Singapur), una mena de visió emprenedora amb aquest extra romàntic que garanteix l'èxit al final del camí:


Família Torres: Per què Singapur?

Núria Gibert: Teníem experiència prèvia en la gestió de restaurants a la zona, on vam començar la nostra aventura empresarial realitzant consultories per a altres restaurants. A més, és una ciutat dinàmica que respon a la seva situació de centre geogràfic del Sud-est Asiàtic.


“Encara que la veritat és que Carles Gaig ja s'havia enamorat de la ciutat el 2007 durant un esdeveniment!”


El 2017 van passar de la consultoria per a tercers a emprendre l'aventura del Gaig (Singapur) a Stanley Street.

FT: Què va motivar al canvi?

NG: Volíem crear un tipus d'ambient en el qual poguéssim acollir els nostres socis comercials per a un dinar sumptuosa; un sopar romàntic en una ocasió especial o simplement satisfer els desitjos de cuina espanyola que un pugui tenir.

[[{"fid":"20674","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":2000,"width":3000,"style":"height: 333px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

FT: Per a algú que mai ha menjat al seu restaurant, com descriuria la seva singularitat per a ells?

NG: La cuina del Gaig (Singapur) orbita sobre la història i les pròpies arrels de la gastronomia catalana, si bé s'allunya del tradicional per oferir una visió [re] inventada i projectada d'un futur, que es mostra molt present al plat.


I per a això se serveixen d'una extensa carta de vins de diferents regions espanyoles, per tal d'experimentar i harmonitzar-los amb els diferents plats ...


FT: Què esperen els seus clients de la carta de vins?

NG: Busquen un autèntic viatge enogastronòmic. Per això, disposem d'un ampli ventall de vins procedents de diverses regions, com la Conca de Barberà, Costers del Segre o El Penedès, per esmentar-ne algunes. Apreciem i fem extensiu la cura del raïm i el medi ambient.

“Intentem guiar als nostres comensals cap a les millors opcions de maridatge quan trien els seus plats. Tenim en compte tots els elements que intervenen en el procés, com la textura, el sabor i les diferents variants que ofereixen en funció del tipus de vi, amb la intenció de crear noves sensacions que els sacsegin el paladar.”


Arrels fermes i esperit creador, compartim valors i visió amb Gaig (Singapur) i la seva manera d'entendre la identitat que ens uneix i que ens marca el camí per seguir avançant junts.