Converses de Vinoteca (IV): Lluís Bassat

Lluís Bassat és un dels publicistes més rellevants del país. Conegut popularment per la seva creativitat, les seves efectives campanyes i la seva passió pel Barça, és també un reconegut enogastrònom.

No entén la gastronomia sense el vi"perquè juga un paper absolutament fonamental. És tan important el que es menja com el que es beu i un vi et permet degustar molt millor el menjar ",afirma. Així ho ha defensat des que formés part de la primera junta directiva de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, fundada l’any 1989.

Bassat gaudeix tant amb un vi de tota la vida com amb un de nou i innovador."A vegades prenc vins de sempre i de vegades provo noves referències. Reconec que sóc marquista perquè això m'aporta certa garantia, però el primer que tinc en compte a l'hora de triar vi és el maridatge, saber què menjaré. Gairebé sempre escullo un negre, tot i que amb alguns peixos o mariscs, prefereixo un blanc. Només opto per l'opció del maridatge en un menú degustació si el restaurant és de la meva confiança ".

"Dono segones oportunitats als vins, però no terceres. En aquest sentit, la imatge és molt important i la publicitat actual de vins pot millorar ostensiblement. La imatge del vi ha evolucionat molt però no així la seva publicitat ".

"De tenir un vi de la meva pròpia collita, m'agradaria que es digués d’ell que és honest i que millora cada any, si bé el major reconeixement seria gaudir-lo i regalar-lo".

Regularment compra vi a Bouquet d'Aromes, un celler al carrer Loreto de Barcelona on "sempre" li aconsellen bé."Quan sóc a casa meva de Sant Andreu de Llavaneres, ho faig al celler Montserrat de Mataró".

I quan se li parla de Cellers Torres, només té paraules elogioses."Segueixo pensant que hi ha moltes marques, però pocs cellers. En el cas de Torres conec també a la família, per la qual tinc un gran respecte i afecte ".


Per Gastronomistas.