ALBERT ESCOFET

És el responsable; rostre i veu; les mans que tenen cura de la vinya i la terra de Família Torres al Penedès, on continua l'aposta per l'elaboració de vins de prestigi.


Albert Escofet és natural de Torrelles de Foix (Alt Penedès) i és responsable de les Finca de Mas la Plana.



Home de vinyes per inevitabilitat. Amant del vi per herència natural. Les memòries d'Albert són les pròpies memòries del vi i la terra. Un binomi indivisible des que era un nen; un nen que corre i juga entre les vinyes de la finca familiar, que s'impregna d'olors i del dinamisme del treball del camp.



[[{"fid":"20393","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":787,"width":1181,"style":"height: 333px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]Albert Escofet, revisant l’estat de la vinya (Familia Torres)

‘Recordo veremar parellada i macabeu. L'entrada del raïm al trepitjador del vell celler de casa i l'aroma de la brisa que sortia de la premsada. Esmorzars i berenars a la vinya, amb el càntir de fang i el bot de vi.’

De nen a home, l’ Albert mai va dubtar a donar continuïtat a un llegat familiar de coneixements i experiència envers la vinya i el vi. De manera que els seus estudis de viticultura van suposar una mena de segell oficial a allò viscut: "Sempre va estar en mi. Haver nascut i crescut en una masia amb celler, envoltat de vinyes, oliveres i ametllers... Viure les veremes des de ben petit. "


Elaboracions equilibrades, negres de gran intensitat aromàtica i taní amable caracteritzen els vins resultants de les vinyes que l'Albert mima:



‘La gestió de la vinya és un treball continu, no s'acaba mai. És un treball d'equip, que veu recompensat el seu esforç envers la verema i els vins que surten d'ella. Però cal mirar la vinya any rere any i veure què ens demana per assolir els nostres objectius de qualitat, uns adobs orgànics ajustats a les necessitats estrictes de cada parcel·la, unes podes acurades, unes veremes de cultiu ecològic i, per descomptat, un bon seguiment de la maduració per poder collir cada vinya en el punt òptim.’

[[{"fid":"20418","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":905,"width":1377,"style":"height: 329px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"3"}}]]

Mas La Plana durant un capvespre estiuenc (Familia Torres)



Vides paral·leles. Albert i Família Torres neixen al Penedès i des d'aquí projecten al món valors intrínsecs a un humanisme inherent a la terra. Perquè més enllà del mer dia a dia, Albert és sabedor que després els nostres vins es troben intangibles com el respecte a la terra, la conservació del paisatge i la sostenibilitat... "i ara, després d'anys d'investigació, Família Torres ha recuperat i retornat a les finques del Penedès varietats ancestrals pre-fil·loxèriques per recuperar part de la història vitivinícola d'aquesta terra, i al seu torn buscar solucions per a un canvi climàtic que també afecta la vinya.”

[[{"fid":"20394","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":1181,"width":1181,"style":"height: 500px; width: 500px;","class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]Albert Escofet en revisió de l’estat de la vinya en plena floració.


.

‘Una aposta atrevida per recuperar el patrimoni vitivinícola d'un territori i combatre el canvi climàtic, compartint vins de prestigi a tot el món, donant cabuda a les plantacions de varietats ancestrals.’



Com a responsable de les finques, la verema és el momemtum per antonomàsia, l'hora de la veritat. Una pressió mesurada, però viva, una mena de patir per tota la feina feta durant l'any, en la qual confia, però sempre mirant al cel. "La verema és el moment culminant de l'esforç de tot l'any, de manera que es pateix perquè tot arribi a bon port." I és que l'Albert sap de sobres que no hi ha dos veremes iguals, i que els rigors climatològics obliguen i decideixen el dia a dia.


De vida i gustos senzills però selectes, l’ Albert ens descriu el que li demana a un vi en el paper d'amant del vi: "el ventall és ampli, però em quedo amb els vins amb cos, de bona concentració i tanins equilibrats; un maridatge perfecte a la gastronomia, i una millor companyia per conversar. "


Som afortunats de comptar amb la classe de gent que Albert representa. Transparència, noblesa i lliurament a la terra. I tot, des de la llar. La nostra llar.